301 redirect

301 redirect

Een webpagina (of een hele site) die niet meer als zodanig bestaat kunt u het beste een 301 redirect geven

De reden dat u een 301 redirect moet gebruiken is dat Google de redirect volgt en de waarde van de oude pagina overdraagt aan de nieuwe locatie.(daar kan overigens wel enige tijd overheen gaan)

Met een 301 zegt u: De inhoud van deze pagina bevindt zich voortaan permanent op die-en-die locatie.

Met een 302 (die helaas ook heel veel gebruikt wordt) zegt u: De inhoud van deze pagina bevindt zich tijdelijk op die-en-die locatie. Google kan daar vreemde conclusies uit trekken en in veel gevallen wordt de waarde niet overgedragen of wordt de waarde zelfs aan de verkeerde pagina toegekend. (302-hijacking)

Met een script de pagina redirecten is niet verstandig, aangezien de Zoek Robotjes deze liever niet volgen, en al zeker geen waarde overdragen. Het zelfde geldt voor een “Refresh”. Het zijn dit soort redirects die in het verleden vaak gebruikt werden om te cloacken (het tonen van een andere pagina dan de pagina die de zoekrobot had gevonden) vandaar de aversie van de zoekmachines.

Bent u niet in staat om een redirect toe te passen is een gewone Hyperlink naar de nieuwe locatie nog de beste oplossing. Ook de canonical tag biedt hier tegenwoordig een uitkomst aangezien deze tag cross-domain werkt voor Google.

Een 301 redirect in Apache:

301 Redirect bij het wisselen van een domeinnaam

redirect 301 / http://www.nieuwedomeinnaam.nl/

De eerste “/” geeft aan dat alles verplaatst is. Als je dezelfde paden en namen gebruikt voor je nieuwe domein is dit dan ook voldoende.

Meestal is het individueel verwijzen van de URLs het beste (of zelfs noodzakelijk) , met de rewrite rule is daar veel winst te boeken.

Meer, en veel uitgebreidere, informatie over hoe u de 301 redirects kunt gebruiken vindt u hier voor Apache en hier voor IIS

Verschillende URLs voor verschillende landen? Het gebruik van de 301 kan een verlichting bieden

. 301 Geo-location

Meerdere URLs en maar 1 site? De ultime oplossing!

Als u van plan bent om uw Domeinnaam te wijzigen of uw site geheel of gedeeltelijk om te bouwen, is het lezen van artikelen achter bovenstaande links eigenlijk een must

Veel meer tips over optimalisatie vindt u in onze complete vertaling van de officiele
Google SEO Handleiding voor Beginners