TC Summit 2015

Net als in 2011 en 2013 organiseerde Google in 2015 een bijeenkomst voor de Top Contributors .  En natuurlijk was Rob Maas van MarketBizz van de partij !

In 2016 is er een meeting in London gepland, en ook daar zal Rob Maas aka MarketSharer aanwezig zijn en zich laten informeren over de laatste ins & outs met betrekking tot WebMasterTools/Search Console en SEO in het algemeen.  (  lees hier meer over het Google TC-Program )

tc-sfgooglebike2015

Hoe verwijder je SPAM and GHOST referrals uit Analytics

Ghost en SPAM referral bezoeken vervuilen uw statistieken, lees hier hoe u ze kunt verwijderen. Met een aantal kleine wijzigingen ruimt u er al een heleboel op.

Verwijderen SPAM referrals en GHOST visits uit de statistieken.

Een enkel bezoekje of een paar bezoekjes in een korte periode, daar hoef je je niet druk over te maken, het wordt echter wel vervelend als ze een flink deel van uw referral bezoek vormen. Uw statistieken raken vervuild en vooral bounce rate, nieuwe bezoekers, gem aantal pagina’s etc kunnen een volkomen scheef beeld gaan geven.

U hoeft overigens niet bevreesd te zijn dat dit meteen ook een nadelige invloed heeft op uw rankings / posities in de SERPs (Search Engine Result Pages), Google gebruikt uw Analytics gegevens namelijk niet bij het bepalen van de posities.

Door in Google Analytics in Beheer> Weergaven > Filters een uitsluitingsfilter voor referrals (verwijzende sites) en een “Include” filter voor de hostname aan te maken, sluit u zo’n 95-100% van de referral bezoeken uit.

De complete uitleg en nadere de instructies vind u hier

TC 2015 BBQ

De Jaarlijkse, door MarketBizz georganiseerde en gesponsorde, BBQ voor Google Top Contributors was wederom een enorm succes.

Invited to TC summit 2015, Google Head Quarters

Rob Maas van MarketBizz is wederom gevraagd om deel te nemen aan het 3-daagse congres voor Google Top-Bijdragers.

Google organiseert elke twee jaar een Global Summit voor TCs (Top Contributors), dit jaar zullen zo’n 400 “vrijwilligers” naar Mountain View komen om de laatste ontwikkelingen rond de Google Producten; GMail, AdWords, Web Master Tools, AdSense, Maps, Google mijn bedrijf, Picasa, Chrome, etc. te bespreken.